Tabletki do odkamieniania JURA 36 szt.

  • Dodaj recenzję:
    • 70751
    • Producent: JURA
    • Kod producenta: 7610917707515
    • Waga: 0.68 kg
    • Dostępność: Jest
      Czas realizacji: 24h
    • szt.
    • Cena netto: 141,46 zł 174,00 zł

    Tabletki odkamieniające Jura 36 tabletek :

     
    Opakowanie tabletek odkamieniających JURA 36 wystarcza na 12 procesów odkamienienia. 

    Kamień jest największym wrogiem wszystkich urządzeń gospodarstwa domowego, które wykorzystują wodę z kranu.

    Firma JURA opracowała pastylki odkamieniające w celu przedłużenia czasu eksploatacji ekspresu do kawy poprzez usunięcie kamienia w sposób przyjazny dla ekspresu.

    Bez fosforanów

    Silna świadomość ekologiczna ma w firmie JURA równie długą tradycję, jak zrównoważone obchodzenie się z zasobami i energią. Dlatego w przypadku oryginalnych tabletek do usuwania kamienia JURA stawia wyłącznie na skład chemiczny wolny od fosforanów. Zoptymalizowana formuła gwarantuje higienę posiadającą certyfikat TÜV przy jednoczesnej dbałości o środowisko i doskonałych rezultatach przyrządzania kawy.


    Proces odkamieniania w ekspresach do kawy JURA powinien być przeprowadzony po przepustowości ok. 50 litrów wody. Na jeden proces odkamieniania wrzucamy 3 tabletki do zbiornika na wodę. W zbiorniku na wodę powinno znajdować się 0,5 lira wody.
     

    Zawsze doskonała przyjemność picia kawy dzięki higienie posiadającej certyfikat TÜV

    Międzynarodowa, niezależna jednostka badawcza TÜV Rheinland przyznała według najsurowszych kryteriów firmie JURA certyfikat dla automatycznych ekspresów do kawy nienagannych pod względem mikrobiologicznym. Potwierdza on, że: oryginalne produkty do konserwacji firmy JURA dostosowane precyzyjnie do sterowanych elektronicznie programów gwarantują higienę i czystość posiadające certyfikat TÜV w każdym automatycznym ekspresie do kawy firmy JURA.

     

     

    Kamień: przyczyna nieodpowiedniego smaku i usterek

    Podczas podgrzewania wody osadza się kamień. Zwężone poprzez kamień przewody nie tylko wydłużają czas podgrzewania, zwiększając przez to zużycie prądu, lecz także mogą doprowadzić do całkowitej awarii urządzenia. Kamień szkodzi jednak nie tylko ekspresowi automatycznemu, lecz wypływa również negatywnie na smak kawy. Chociaż kamień w niewielkich ilościach służy jako ważny nośnik smaku, jego zbyt duża ilość nadaje wodzie pewien posmak i utrudnia – także z powodu wahających się temperatur wody – optymalne rozwinięcie aromatu kawy.